HTML

Földszint

Itt már van fény, és innen tudunk elrugaszkodni. Itt terem majdnem minden, amit szeretünk.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

21 (1) 21 magyar vendéglő (1) alapanyag (4) amandine (1) ánizsmenta (1) antikváriumgyümölcsei (2) aranygaluska (1) arcadebistro (1) artajo (1) articsóka (1) baldasztis (1) balija (1) bámia (1) barnaillés (1) baudrilli (1) bazsalikom (1) befőzés (1) bockbisztró (1) bor (2) borkonyha (1) brokkoli (1) budweiser (1) burgonya (1) chili (2) chodovar (1) costes (2) csalogány26 (1) csehország (1) csicsóka (1) csite (1) csombor (1) cukkini (1) culinaris (1) cutrera (1) dosa (1) ecet (1) egyéb (1) fazakas (1) fűszernövények (1) galambgomba (1) gasztro (14) gödöllő (3) goldbisztro (1) góliát (1) gomba (1) granditalia (1) gyom (1) habanero (1) hentes (1) horváthmihálytéricukrászda (1) igazioliva (1) ipsa (1) irodistaebéd (3) isztria (6) jeszenszkyárpád (1) júdásfüle (1) kambiz (1) karalábé (1) kercaszomor (1) kert (13) ketchup (1) krémes (4) laci!konyha! (1) lecsó (1) litauszkizsolt (1) mákbistro (1) mandulafenyő (1) manuel delicatbistro (1) marosvásárhely (1) matosevic (1) mediterrán (1) montenegro gurman (1) mulcsolás (1) muskotályzsálya (1) naszvad (1) okra (1) olimpia (2) olíva (1) olívaolaj (2) onyx (1) őzláb (1) padlizsán (1) palánta (2) paprika (2) paradicsom (6) patisszon (1) patiszon (1) pénzügyőr sporttelep (1) pesti disznó (1) pest buda (1) petry (1) philippe a belga (1) pianogrillo (1) pilsner urquell (1) platan (1) porter (1) rozmaring (1) salátafőzelék (1) solier (1) sörtúra (1) spazio (1) szarvasgomba (1) tarack (1) téliszalámi (1) teszt (1) tomatillo (1) trombitagomba (1) u26 (1) utazás (1) vale de lobos (1) wangmester (1) zeller (1) zöldség (3) Címkefelhő

2010.07.23. 16:03 muskotály küvé

A Kistücsök krémese

Ropogós, enyhén cukrozott (ettől még ropogósabb), ízletes tésztalapok között intenzív vaníliaízű, sűrű, rezgő krém, amelyet intenzív gyümölcskrém/-hab tetéz/balanszíroz. Intenzív 8 pont.

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://foldszint.blog.hu/api/trackback/id/tr222171249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.08.04. 19:01:37

Jól néz ki, ugyanakkor elég kevésnek tűnik. De gondolom, hogy legalább nem volt olcsó. ;)

muskotály küvé 2010.08.05. 12:29:36

@RaveAir: a kép csalóka, nem olyan kicsi a sütemény, mint látszik... Mennyiségben egy átlag cukrászdai méret kétharmada lehet. Ez éttermi desszert, az árat nehéz összehasonlítani egy cukrászdáéval. A Kistücsökben teljesen jó adagok vannak - ha valaki nem kifejezetten degeszre akarja magát zabálni, jól fog laki...

Benikuty 2010.08.05. 20:19:05

Gyönyörű ez a krémes! Gondolom ribizlihabbal...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.08.06. 00:16:10

ez jól néz ki nagyon. én a múlthéten a tücsökben angéla újragondolt somlóiját kóstoltam ami szintén nagyon bejött.

muskotály küvé 2010.08.06. 11:07:55

@Benikuty: szerintem inkább málna lehetett, de nem kérdeztem meg

Benikuty 2010.08.06. 16:30:05

@muskotály küvé: nem tudom, miért a ribizli ugrott be, talán mert az olyan határozottan savanykás, szép párja az édes-vaníliás krémhabnak.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.08.06. 23:20:19

@muskotály küvé: nem vagyok egy édesszájú fajta, de erről a krémesről már ódákat hallottam (a neten), az pedig már lehet, hogy jelent valamit.
Kíváncsi lennék, hogy milyen krémesre adnál 10 pontot, vagy jól sejtem, hogy a 10 pont Nálad tabu?

muskotály küvé 2010.08.09. 13:40:03

@nemvagyokmesterszakacs: a pontozás a Művelt alkoholista 10 pontos rendszerén alapszik - a 10 pont csak elméleti lehetőség :)
A pontok:
1: gusztustalan, és/vagy egyéb okból fogyaszthatatlan
2: technikailag ehető
3: a rossznál jobb
4: hétköznapi közepes
5: hétköznapra jó
6 (innentől ajánlott kategória): egész jó
7: van benne valami különleges
8: nagyon-nagyon jó
9: klasszis
10: ilyen nincs is

muskotály küvé 2010.08.09. 13:41:53

@Benikuty: szerintem cukrozatlan gyümölcspüré volt, talán nem is csak egy gyümölcsből. De megkérdezem Balázst, már engem is érdekel :)

muskotály küvé 2010.08.10. 10:04:40

@Benikuty: megkérdeztem a Balázst, akkoriban málnát használtak.

Benikuty 2010.08.10. 13:06:03

@muskotály küvé: lehet azért gondoltam, mert otthon sok ribizlihabot ettem, és összefutott a nyál a számban:)

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.08.11. 10:20:57

@muskotály küvé: Általában mindig van egy kis bajom az éttermi desszertekkel. Nem értem, hogy miért kell túlcicomázni, vagy túldíszteni a tányért, amin kihozzák. Azt értem, hogy kell adni neki egyféle küllemet, de az én egyszerű vidéki gyökereimmel pocsékolásnak tartom a díszítést.

Eddig arra még nem nagyon volt olyan, hogy étteremben (ami tényleg megérdemelte az étterem jelzőt) rossz ízvilágú desszerttel találkoztam volna, ugyanakkor történt már olyan, hogy botrányosan kis adagot kaptam.

muskotály küvé 2010.08.11. 12:09:47

@RaveAir: a funkciótlan-ehetetlen díszítést én is hülyeségnek tartom; de ha a szakács ilyen pöttyökkel, csíkokkal nemcsak díszít, hanem egy "tömény" anyagot tesz, ami hozzájárul a dolog ízéhez (nem úgy, mint a műanyag flakonos szószok), az akár jó is lehet. Itt nem emlékszem, hogy a pötty-csík ugyanaz volt-e, mint a csészében a mártás - ha igen, akkor tényleg felesleges, de ha egy sűrűbb, csak hasonló színű cucc, akkor nem.

Az adag kérdése nem egyszerű: ha a vendéglős jót akar adni, nem drágán, némi haszonnal, akkor nyilván az adag visszafogása (vagy nem túlzásba vitele) marad lehetőségként. Egy tömény tejszínes desszert inkább egy nagyobb bon-bon. Én szívesebben eszek kisebb adagot (két fogás után), de tejszínből, mint vietnamipapucs méretű fánkot növényi habbal töltve :) De előre is meg lehet kérdezni, mekkora az adag.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.16. 08:30:34

Nincs ennek a krémesnek a méretével semmi baj. Bár picit aggaszt, hogy az újabban a Kistücsök desszertek mérete érezhetően csökken, az áruk meg intenzíven növekszik...

Benikuty 2010.08.16. 12:10:20

@Hepci: Tedd szóvá a Balázsnak. Vagy ciki? Szerintem nem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.17. 00:38:11

@Benikuty: erről beszélgettem vele picit. Illetve nem konkrétan erről, hanem arról, hogy az újabb vonulatot képviselő ételek adagjai szándékoltan kisebbek, a hagyományos fogások pedig jóllakósabbak. Vagyis az újhullámos kaják (ajánlatok) 3-4 fogásos étkezésre csábítanak, míg a tradicionális darabok azoknak (is) igyekeznek a kedvében járni, akik max. 2 fogásos étkezésben gondolkodnak. Ez szerintem igen jó gondolat. Viszont kérdés, leesik-e a tantusz magától valakinek, ha nem Csapody Balázs áll az asztalánál és mesél erről?
Ettől elvonatkoztatva egy dolog azért elszomorít, nevezetesen az, hogy immáron a Tücsök ételeinek ára kezd felnőni a minőséghez, vagyis nincs orbitális besztbáj érzésem egy vacsora végén. :)

Benikuty 2010.08.17. 08:52:21

@Hepci: Nekem az jön be, hogy kicsi adag, több fogás. Nem vagyok az a nagy zabáló, inkább kíváncsiskodom...
Balázs, és amit csinál, nekem roppant szimpatikus. Addig nincs gond, amíg az ár-érték arány a helyén van, csak nehogy aztán elkurvuljon. De ezt csak csendben mondom (írom).

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.08.17. 09:21:07

@Benikuty: olvastam a "kisrókás" vadas marha receptedet, nagyon érdekes. Nem szoktam vadast főzni, valahogy sem nálunk, sem a férjem családjában nem egy gyakori étel, de nekem nagyon tetszik a recepted. Tegnap a bejárónőm mondja nekem, hogy segítsek már neki, mert kapott vaddisznó combot, hogyan főzze meg. Vadat is ritkán főzök, csak, ha kapok vadász baráttól, azt mondtam neki, hogy készítse el úgy, ahogyan Te leírtad, csak esetleg ribizli lekvárt tegyen bele. Vagy szerinted abba is sárgabarck illene?
Még tudok javítani:-)

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2010.08.18. 13:39:17

A krém nagyon rosszul néz ki, mitől áll úgy össze?

muskotály küvé 2010.08.19. 11:12:36

@Macaroon: élőben nem olyan csúnya; nem tojáshabos, inkább tejszínes, szerintem zselatinnal.

kerdesek05 2011.02.08. 14:29:29

egy ezresért nem sok az a minimál krémes?

muskotály küvé 2011.02.10. 14:57:32

@kerdesek05: menj el, kóstold meg, és döntsd el magad :)

kerdesek05 2011.02.11. 00:58:55

látatlanban drága, élőben is az lesz:)
süti beállítások módosítása