HTML

Földszint

Itt már van fény, és innen tudunk elrugaszkodni. Itt terem majdnem minden, amit szeretünk.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

21 (1) 21 magyar vendéglő (1) alapanyag (4) amandine (1) ánizsmenta (1) antikváriumgyümölcsei (2) aranygaluska (1) arcadebistro (1) artajo (1) articsóka (1) baldasztis (1) balija (1) bámia (1) barnaillés (1) baudrilli (1) bazsalikom (1) befőzés (1) bockbisztró (1) bor (2) borkonyha (1) brokkoli (1) budweiser (1) burgonya (1) chili (2) chodovar (1) costes (2) csalogány26 (1) csehország (1) csicsóka (1) csite (1) csombor (1) cukkini (1) culinaris (1) cutrera (1) dosa (1) ecet (1) egyéb (1) fazakas (1) fűszernövények (1) galambgomba (1) gasztro (14) gödöllő (3) goldbisztro (1) góliát (1) gomba (1) granditalia (1) gyom (1) habanero (1) hentes (1) horváthmihálytéricukrászda (1) igazioliva (1) ipsa (1) irodistaebéd (3) isztria (6) jeszenszkyárpád (1) júdásfüle (1) kambiz (1) karalábé (1) kercaszomor (1) kert (13) ketchup (1) krémes (4) laci!konyha! (1) lecsó (1) litauszkizsolt (1) mákbistro (1) mandulafenyő (1) manuel delicatbistro (1) marosvásárhely (1) matosevic (1) mediterrán (1) montenegro gurman (1) mulcsolás (1) muskotályzsálya (1) naszvad (1) okra (1) olimpia (2) olíva (1) olívaolaj (2) onyx (1) őzláb (1) padlizsán (1) palánta (2) paprika (2) paradicsom (6) patisszon (1) patiszon (1) pénzügyőr sporttelep (1) pesti disznó (1) pest buda (1) petry (1) philippe a belga (1) pianogrillo (1) pilsner urquell (1) platan (1) porter (1) rozmaring (1) salátafőzelék (1) solier (1) sörtúra (1) spazio (1) szarvasgomba (1) tarack (1) téliszalámi (1) teszt (1) tomatillo (1) trombitagomba (1) u26 (1) utazás (1) vale de lobos (1) wangmester (1) zeller (1) zöldség (3) Címkefelhő

2010.08.27. 15:58 muskotály küvé

Irodistaebédek Pesten

 fotó: Mák Bistro

Ha az ember második otthona Budapesten, de a Nagykörúton kívül található, általában kevés lehetősége adódik, hogy ebédjét egy konyhájáról híres, színvonalas vendéglátóhelyen költse el.

Ehran és Alma kollégákkal elhatároztuk, hogy idén nyáron, az uborkaszezont kihasználva, igyekszünk lemaradásunkat minél inkább bepótolni ill. felgyülemlett kíváncsiságunkat kielégíteni, ezért néhány alkalommal ebéd céljából elhagytuk klimatizált objektumainkat és bemerészkedtünk a belvárosba.

Mivel nagyon kíváncsiak voltunk rájuk, az első néhány alkalommal a legjobbnak gondolt, legdivatosabb és legtrendibb, gyakori ottebédelésre árfekvésük miatt inkább csak főosztályvezetőtől felfelé ajánlott helyekből válogattunk, egy-egy átlagárjavító hellyel megspékelve.

Tapasztalatainkat ezúton meg is osztjuk – a mellébeszélés mellőzése érdekében, a jól bevált 10-es skálán pontozva azt, hogy az adott helyen adott alkalommal mennyire volt jó ebédelni.

 

Fontos megjegyezni, hogy nem önmagában az adott hely konyháját szeretnénk értékelni (nem akarunk versenyezni a komoly kalauzokkal), hanem azt, hogy a hely mennyire tűnt megfelelőnek egy hétköznapi, de a maga nemében színvonalas ebéd elfogyasztására. Fő szempontok: természetesen leginkább az étel minősége, emellett ebéd(-nek megfelelő) menü megléte, az ebéd időtartama (jó, ha egy bő órába belefér), az adagok mérete (az irodai munkához szükséges energiapótlás figyelembe vételével nem túlzó, három fogás kényelmesen elfogyasztható), ár-érték arány.
A legnagyobb nehézséget az ár figyelembe vétele okozza – a különböző árszínvonalú helyek nyilvánvalóan különböző minőséget (alapanyag, készítés módja, stb.) is jelentenek, de ez egy adott helyen belül, a jóárasított déli menü és az á la carte étlap viszonyára is igaz lehet. Minderre tekintettel az árat igyekszünk nem a pontozásnál (kivéve, ha az „érték”-hez képest bármilyen irányban feltűnően aránytalan) figyelembe venni és inkább külön feltüntetjük a konkrét, jellemző árakat.
 
A pontok jelentése:
1: romlott étel(ek), rossz hely
2: rossz ételek
3: lelketlen - sajnáljuk az alapanyagot, a többi vendéget és leginkább a pénzünket
4: elmegy: szokványos büféfogások, ételek elfogadhatóan elkészítve
5: (innentől ajánlott): szokványos büféfogások, ételek jól elkészítve
6: gondossággal és némi kreativitással készült ételek
7: korszerű kreációk, jó technológiával elkészítve
8: kifinomult kreációk, nagyon jó ízek technológiák, állagok, hőmérsékletek
9: "tökéletes" kreációk és kivitelezés, tökéletes ebéd
10: fehér holló
 
(A szövegekben MK = muskotály küvé, E = ehran, Alma = alma.) 
 
MK: nincs külön ebédválaszték, az van délre, ami estére is: nagyrészt naponta változó menü, kb. 20 tétellel. Zseniális kompozíciók (az összetevők mellett a formákat, állagokat, hőmérsékleteket, stb. is beleértve), sokféle alapanyag. Nagyvilági hangulat és árak; az adagok inkább degusztációs menühöz megfelelőek, naponta három fogás luxus-fogyókúrának felel meg. (Ha maradunk a három fogásnál, 300 Ft-ért házikenyérrel és vajjal is alapozhatunk.) De a kisméretű adagok ellenére is simán 9 pont.
E: Az ebédmenü hiánya fájó pont, így meglehetősen drága hétköznapi ebédnek, de a választék és az adagok mérete ellen nem lehet kifogás, én teljesen kielégítőnek találtam. Nem spóroltak a kenyérrel és vajjal sem, bár itt a hasonló helyeken megszokottal ellentétben nem automatikusan jár az étel mellé, hanem külön tétel az étlapon. A minősége ellen sincs kifogás, korrekt házikenyér. Az ételek is hozzák az elvárt minőséget, ami ugye az ebédmenü hiánya miatt a „normál” vacsora kívánalmainak felel meg, szerintem ezzel semmi gond nem volt. Az előtelnek kért gombalevesben nagy darabokra vágott, intenzív ízű vargányafejek úsznak. A főételnek választott tészta egészen kiváló már önmagában is, nyilván helyben készül. Az előirányzott egy órába emlékeim szerint éppenhogy, de belefértünk, pedig a hely is meglehetősen tele volt. A menühöz az ajánlott házi szörpökből választottunk, és nem bántuk meg. Ha tisztán a minőséget nézzük, akkor kétségtelenül jár a 9 pont, viszont a magas ár miatt hétköznapi ebédnek – legalábbis az én pénztárcámhoz mérten – nem igazán alkalmas.
Három fogás ára: 4-7 ezer Ft
 
ManueL DelicatBistro
MK: A kávézó a Szent István körút déli oldalán, a Nyugatitól nem messze (17. szám) található. Manuel kávékat, teákat és hasonlókat lehet vásárolni és fogyasztani, emellett délidőben ebédelni: egy-két előétel, egy-két főétel, egy-két desszert – modern konyha, olaszos alapokon. Számomra best buy kategória: három színvonalas fogás 1400 forintért, a kitűnő ristrettóval történő befejezéstől eltekintve is inkább 7 pont, mint kevesebb.
E: Két fogás 1250-ért, 3 pedig 1400-ért, ha jól emlékszem. A két fogás választható, hogy előétel+főétel vagy főétel+desszert. A választék 2 előétel, 2-3 főétel, és aznap, mikor felkerestük, fájdalom csak egy desszert. Az ételek minősége ebéd kategóriában megfelelő, nem túlragozott fogások, egyszerű tálalással, korrekt minőségben. Az adagok elégségesek, 2 fogással is jóllaktam. Az előirányzott időtartamba bőven belefértünk.
Három fogás ára: 1400 Ft
 
MK+Alma: A Balassi Bálint utcai csemegeboltban étkezőhelyet is kialakítottak. Az ételek - a bolt kínálatához hasonlóan - sokféle nemzeti konyhát képviselnek; nagy nyomot nem hagytak bennem, de jó minőségben készültek, erős 7 pont. Egyedi üdítőital-választék. Erős anyagi jellegű kockázatot rejt magában a kapcsolódó csemegebolt.
E: Az ebéd gyakorlatilag a bolt kínálata ihlette ételek választéka, egyúttal azok szolgáltatják az alapanyagot is, ami, ha jól csinálják, egyúttal kitűnő reklám, hiszen egy kitűnő fogás után hajlik rá az ember, hogy a hozzávalókat megvegye otthonra is. Sűrűn, talán naponta változó a kínálat. Nem túl nagy adagok, ám a 3 fogás összességében elegendő egy irodában ülő ember ebédjének. Mindennapi ebédnek kissé drágállom, a minőség azonban jó volt, talán a desszert volt kevéssé karakteres. 7 pont.
Három fogás ára: 3-4 ezer Ft
 
MK: A híressé vált fatáblán ebédidőben két-három elő- fő- és utóétel található. Jó (a nagyon kifinomultnál egy hajszálnyival rusztikusabb) kreációk, intenzív, harmonikus ízek, a bárány utolsó csepp szaftja is kitunkolódik a házikenyérrel (de nem azért, mert éhesek maradtunk). Az árat is figyelembe véve, az Olimpia az Ebédlőhely (kár hogy messze van a munkahelyünktől), eléri a 9 pontot.
E: Az Olimpia ebédre is hozza a vacsoránál megszokott formáját. Kitűnő ételek korrekt adagokkal, udvarias kiszolgálás, és mivel az ebédidő utolsó perceiben érkeztünk, egy kellemes beszélgetés Lajossal. Azt hiszem, ebédre is áll az egyik legjobb ár/érték arány, és mivel az értékelésünk elsődleges szempontja az ebédelő helyek felmérése volt, így én ide is megszavazom a 9 pontot.
Három fogás ára: 1800 Ft (ráadásul a szóda is gratis)
 
MK: A fitneszcentrum közepén lévő étterem jó áron kínált, jó minőségű menüiről ismert. Bár az utóbbi években séf- és üzemeltető-váltások történtek, a feltűnően jó ár-érték arány továbbra is igaz. A menü hetente változik. Az alapot 4-5 féle elő- fő- és utóétel jelentik, amelyet szerdánként Triesztből frissen hozott alapanyagra épített tengeri fogások (kagylók, rákok, halak - mindenképp érdemes egyszer kipróbálni) egészítenek ki – ezekből valamennyi csütörtökre és péntekre is szokott maradni (pedig ezeket is nagyon jó áron adják). Nagyon erős 7 pont (alkalmanként a 8 pontot is eléri).
Három fogás ára: 1590 Ft 1790 Ft
 
MK: A Michelin Bib Gourmand címmel kitüntett étterem a várban, de a Bécsi kapuhoz nagyon közel található. A választék (minden bizonnyal a turistákra tekintettel) nem nélkülözi az ikonikus magyar tételeket, de nincs is ezzel semmi probléma. A klasszikusok mellett hagyományos alapanyagokból készült újszerű kreációk is kaphatók, nagyon jól elkészítve (például libamáj könnyű daragombócban, muskotálymártással). Az árakat is mintha a turistákra tekintettel határozták volna meg, de mivel jelenleg itt kapható Litauszki Zsolt mesebeli krémese, 8 pontot megérdemel a hely.
Három fogás ára: 6-8 ezer Ft
 
 
MK+Alma: A Costes is kínál déli menüt, ami jó lehetőségnek tűnik a „csillagos” hely feltérképezésére. A déli menü 4-5 elő-, közép- és utófogást tartalmaz, amelyek külön is rendelhetőek, de 2-3 fogás kedvezményes - a hasonló színvonalú helyeknél nem drágább - áron válogatható össze. Az alapanyagok mondhatni szokványosak, és az ételkombinációk is valahogy maguktól értetődően jók, látszólag semmi gasztro-káma-szútra, „csak” szép színes tányérok, ergonómikus formák, szép színes-karakteres ízek, tökéletes állagok, hőmérsékletek. A rendelt fogások mellett érdekes kisfigyelmességek is érkeznek. (Az egyik legemlékezetesebb fogás egyébként innen való, olívaolajból készült édes zselé.) Az adagok meglepő módon nem kicsik, a végén szinte kissé feszülünk is. A hely elegáns, de nem feszengős; ezüst evőeszköz, a pincérek tapintatosak, de életszerűek, pont annyira vannak jelen, amennyire jólesik. Másodpercek alatt megtalálják az adott vendéggel szemben alkalmazandó hangnemet, még beszélgetni is lehet velük. Mennyország, de minimum oázis, nagyon erős 9 pont, jó lenne, ha minden nap megérdemelnénk.
Három fogás ára: 6400 Ft + 12% szervizdíj
 
MK+Alma: A sövénnyel álcázott helyet elsőre nem egyszerű megtalálni (bejárat a Tartsay Vilmos utca felől). A fogások az étlapon nem tűnnek különösebben kreatívnak, de szép és nagyon jól elkészített tányérokat kapunk.
Ami az étlapon kicsit furcsa tétel, az a "bresse-i csirke rántva". Korábbi emlékeim szerint egy valóban rántani való méretű, tehát kicsi félcsirkét rántanak ki – ugyanakkor a valódi bresse-i csirke az előírások szerint legalább 4 hónapos, tehát az itt tálalt méreténél feltehetően jóval nagyobb (és már nem is nagyon alkalmas rántásra).
A kiszolgálás szinte kifogástalan, bár ez egy ilyen árkategóriájú helyen elvárás is. Az étkezésre itt valóban elegendő egy irodista rendelkezésére álló idő (kb. 1 óra), összességében a 9 pontot megérdemli.
E: A véleményem hasonló a Mák Bistroban tapasztaltakhoz: egészen rendkívüli minőség, de sajnos hétköznapi ebédnek ez is nagyon drága (nekem). A megtalálása nem volt egyszerű, mert cím alapján a Kiss János altábornagy utcában van, ám erről az utcáról semmi nem jelzi, hol is található, a Tartsay Vilmos u. felől praktikusabb a megközelítés (egyébként pont a két utca találkozásánál helyezkedik el). Ebédhelyeink egyértelműen legszebb környezete így nyáron, a teraszon foglaltunk helyet, egy kis zöld szigeten, kellemes napsütésben, és amennyire a városon belül ez lehetséges, nyugodt, csendes közegben. A kiszolgálás udvarias, figyelmes, egyikünk késett kicsit, de az első fogást telefonon keresztül lebeszéltük vele, megérkezésekkor, amint leült, külön kérés nélkül, azonnal hozták is a levesét. Az ételek egyszerűek, semmi felesleges sallang, ugyanakkor kitűnőek, az itthon kóstoltak közül nálam egyértelműen a legjobbak közé tartoznak. Egyedül a desszert nem hagyott mély nyomokat bennem, kissé jellegtelennek találtam a túró créme brulee-t. Az italárak elég jelentősen megnyomták a számlát, ahhoz képest, hogy csak ásványvizet ittunk. Mint a Máknál, itt is azt mondom, hogy tisztán az ételek minőségét tekintve 9 pontos, de szimpla ebédre csak a gazdagabb ismerőseimnek ajánlanám.
Három fogás ára: 5-7 ezer Ft

 

Címkék: gasztro olimpia culinaris costes irodistaebéd manuel delicatbistro goldbisztro 21 magyar vendéglő arcadebistro mákbistro

152 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://foldszint.blog.hu/api/trackback/id/tr32251529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wincent · http://index.hu 2010.08.30. 21:03:53

a Kálvin közelében volt (megvan még?) a Fakanál... Sokszor ettünk ott egyetem alatt. Külsőre lepukkant volt, de nagyon jól főztek.

Zico 2010.08.30. 21:25:11

@ehran: Kedves Ehran!
Nem bántott senki, kedves vagy, hogy érdeklődsz! És Téged???
Bár kicsit fölényeskedőnek érzem kérdésed hangnemét, ez nyilván részemről tévedés. Azt gondolom, hogy ha valaki közszerepet tölt be (blogot ír), az méltán számíthat kritikákra. Pozitív, illetve negatív kritikára egyaránt. Sajnos nem mindenki a barátod (pl.én) tehát nem foglak dicsérni egy olyan valamiért, ami nem jó.
Ez az írás NEM JÓ. Sajnos nem tudom udvariasabban megírni, ezért ne haragudj.
Hogy miért?
Megpróbálsz egy korrektnek tűnő feltételrendszert felállítani és ennek függvényében értékeled az éttermeket.
De ez nem az...
Azzal nincs bajom, hogy értékelsz, azzal se, hogy szubjektíven.
A probléma az, hogy bosszantóan szubjektív értékítéletet, próbáltok objektívként ábrázolni, ráadásul ezzel az elterjedt gasztro-manírral teli modoros hablattyal. Ez fájt.
A bántó "hozzánemértés" nem fáj, de ha azt csomagolják és objektív értékelésnek mutatják, az zavar.
Tehát kedves Ehran, próbáltam "hajszálnyival rusztikusabban"(sic!) értékelni kis szösszeneteket, hogyha a gasztroköcsög, vagy a primitív megbántott, sajnálom, de ezek tények...

Bucibumbi 2010.08.30. 21:33:56

Hi,

A Belvárosban Nádor u.-Arany J. u. környékén is van pár kínai off course, de van pár érdekes hely megfizethető áron:

koloskantin.net/ 990 Ft

cassisbistro.hu/?/hetimenu/Cassis_Bistro_heti_menu_ajanlata 990 Ft

Ezek kicsit drágábbak:

www.iguana.hu/ 1.490 Ft / fogás

erről csak ezt találtam:
www.diningguide.hu/ettermek/etterem-informacio-484 1.350 Ft/3 fogás

sztem ezek megfizethetőek, és minden nap tele vannak.
Üdv

tomaj2010 2010.08.30. 21:34:14

Osztom a t. Publikum véleményét!
Ez egy burkolt reklám a megnevezett "étkezdéknek"...No comment.
A realitás 600-800 Ft/fő,nap és nem 3000-7000 Ft/fő,nap Irodista körben.
Továbbá: ha 1 órát töltenék ebédeléssel+ közlekedés oda-vissza: úgy küldenének el a munkahelyről, mint Dr. Illés a Nemzeti-park vezetőket.
Jó lenne két lábon járva, a mai magyar realitást bemutatni és nem a cikkben "ajánlott" kajálókat 7-9 ponttal "fényezve" megkísérelni lenyomni a torkunkon:)

Bucibumbi 2010.08.30. 21:35:17

@Bucibumbi:

Sry már este van:

off course= of course

iguana: 1.490 ft/2 fogás

cerealkilla 2010.08.30. 21:53:10

Nemrég költözött a Batthyány tér mellé az irodánk. Tud valaki jó menzát ajánlani a környéken?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.30. 21:56:33

Hihi, kellett nektek irodistaebédelni...
Szerintem picit elnézően pontoztok, bár mi lett volna, ha még némileg le is húztok egy 6-7 ezer forintos ebédet.
A Gold újra javult, valamelyest csökkentették a jól hangzó (?) cikornyákat is a kaják neveiben.
A belvárosban barátságos árfekvésű ebéd műfajban érdemes még megkóstolni a Pesti Lámpást, Abszintot, Borssót, Kashmirt. Kevésbé barátságosban pedig a Kriziát, Osteria Faustót.
A Trattoria Veneziában 800 Ft akcióban egy margarita pizza egy pohár sörrel. Verhetetlen besztbáj, ha olyan a pizza, mint mikor utoljára ettem ott (2 éve).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.30. 22:00:27

@cerealkilla: nem menza, de ha belefér 2 perc autózás, próbáld ki az ebédmenüt a Mandragórában (Kacsa utca). A csarnokban levő Marzanóban pedig olcsón van délben elég jó pizza.

SzTibu 2010.08.30. 22:03:31

Olimpia kicsit túl van hype-olva. Kétszer voltunk ott, de a kiszolgálás elég tragikus volt. Mintha nem örültek volna, hogy vannak vendégeik délben. Az ennivaló mennyisége akkor volt pont elég, ha három fogást rendeltünk, de ezt a minőséget feleennyiért is megkapjuk, ha odafigyelünk, úgyhogy nem éri meg, és nem is különleges igazán.

ehran 2010.08.30. 22:41:36

@Zico: Bocs, ah fölényesnek tűntem, miután leköcsögöztél, nyilván az én hibám. Imádom az olyan embereket, akik azt hiszik, mentség a stílustalan bunkóságra az, hogy ők csak "kritikát" fogalmaznak meg. De hogy Te is értsd: nem az a baj, hogy nem értesz egyet, illetve negatív a véleményed a fent olvasottakról, hanem hogy azt ilyen tapló módon adtad elő.

"Ez az írás NEM JÓ. Sajnos nem tudom udvariasabban megírni, ezért ne haragudj."
De, épp most sikerült.

Amúgy mesélj, hol próbáltuk objektív ítéletként előadni a _véleményünket_?
A modoros legyen, szerintem mióta a modoros blog beindult (amit amúgy kedvelek), mintha minden az lenne, de vállalom.

Miért lenne tény a "primitívség" vagy a "gasztroköcsögség"? Mert Te azt mondod? Ne röhögtess! Ennél tényszerűbb a Te bunkóságod, ha már.

ehran 2010.08.30. 22:49:04

@tomaj2010: Francba, mi marhák meg még fizettünk is érte, holott mekkora reklám volt. Vissza kéne menni, és legalább egy ingyenebédre lehúzni őket. Ki jön? :)

@SzTibu: Vacsorára voltatok? Arra szerintem a 4-5 fogást érdemes kérni, ott jön ki a kellemes mennyiség. Ebédre nekem bőségesen is elég volt a 3.

hierba 2010.08.30. 23:15:45

@stopper: Ezt már máshol is leírtad,de valószínűleg engem érdekelt a legjobban,mert rajtam kívül senki sem reagált rá:)
A Gold jó:)

Zico 2010.08.30. 23:52:29

@ehran: Egyszerűen fogalmazok. A taps/fütty végtelenül egyszerű módja a tetszésnyilvánításnak (értsd kritika), amit egy előadó kap. Ha tudomásul veszi és tanul belőle - jó. Ha nem, nem való oda. Ne csináld, ha nem bírod a kritikát! Ha Te ilyen bátran minősítesz engem, akkor Téged bántott valaki... Akarsz róla beszélni?:)
Itt nem rólam van szó. Hanem arról, hogy kimerészkedtek a "jégre", akkor produkálj és ne nyavalyogjál!
Kérdezted, hogy hol fedeztem fel az "ál-objektivitást".5 kritériumot is definiáltok:
- minőség
- ebédmenü megléte
- ebéd időtartama
- ebéd mérete
- ár-érték arány
A MÁK úgy lett első, hogy:
- minőség - ezt nehéz vitatni (sztem középszerű, de - de gustibus...)
- ebédmenü NINCS
- idő- éppenhogy belefért
- az ebéd mérete - nem megfelelő, ezt leírjátok
- ár-érték arány - ezek után egyértelmű
tehát a saját feltételeiteken sem mentek végig (3 nem megfelelő), de a kenyeret azt toljátok a falig... Erre mondtam azt, hogy primitív (jelentése: elmaradott, kezdetleges).
A sok fölösleges gasztro-manírra ("hajszálnyival rusztikusabb") meg azt mondtam gasztroköcsögök vagytok. Ezért ne haragudj! Ezek tényleg tények...
Te meg bátran bunkózzál bárkit, csak kérlek tanuljatok meg írni/enni/ vagy bármit, amit csináltok!

Napirajzrajongó 2010.08.31. 00:07:49

Szerintem árkategóriákra kellett volna osztani az ebédelőhelyeket, mondjuk így: 1000 körül, max. 1500-ig, 2000 körül (max. 3000-ig), és 3000 felett, akkor máris kicsit életszerűbb lenne az írás.

Én mondjuk 800 körül ebédelek, de ha ott lenne a munkahelyem a környéken, pénteken tuti az Olimpia lenne a munkaebéd helyszíne; hetente egyszer elviselném az 1800 (na jó, 2400, házi szörppel) forintot.

kerdesek05 2010.08.31. 00:42:08

ez nagyon szar volt fiúk lányok. 500 forint irodai alkalmazottak ebédjéért? és mindegyik 9 pont szinte, naneee .
itt valamit nagyon elszúrtatok:)
hiteltelen lett keményen

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.08.31. 00:43:47

zsemle, zimbo párizsi, tv paprika és meg is van oldva az ebédem 500ból.
na ezt múlja valaki alul! :D

Iustizmord 2010.08.31. 05:23:23

remélem a titkárnőnk nem olvassa a cikket mert ha szól hogy kiugrik egy órácskára a costesba, csak kérne még 6-7e ft kajapénzt AZNAPRA, lehet hogy meg is köszönném a munkáját.

de majd felvetem a bírósági alkalmazottaknak is (jegzőkönyvvezetőtől bíróig) hogyha tipikusan irodista munkát végeznek, miért csak 2 zsemlét meg 10 dkg franciasalit vesznek reggel a büfében, hát akár a Bock Bisztróba is elmehetnének, de asszem onnan nem lesz elfogulatlan velem egyik sem.

AG 2.0 · http://albertgazda.blog.hu 2010.08.31. 06:24:18

@Zico: de hát tényleg bunkó vagy. ha nem bírod a kritikát, ne kommentelj!

Ronald 2010.08.31. 07:09:11

Magyarország egyetlen "gumicsillagos" éttermét, a napi melós-kajáldák sorába értékelni - nahát ez az, ami nagyon odabasz.
.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2010.08.31. 08:07:42

Kis kontraszt, nem irodistaebéd nem Budapesten :

Örülök, ha kijutok a céges kajáldába, miközben el vagyok havazva. Beállhatok az atom hosszú sorba, aminek a végén kapok esetleg egy folyékony krumplipürét, cipőtalp álagú sült hússal. Belapátolom, és örülök, ha közben nem rángatnak vissza telefonon a gyárcsarnokba, ha beszart valami.
És örülök, hogy nem a soron dolgozok, mert akkor a munkaállomásról kijutást, sorbanállást, zabálást max. 15-20 perc alatt kellene megejtenem.

Na persze az irodás állomány ugyanazt a szar kaját eszi nálunk is, annyi különbséggel, hogy ők egy órát is zavartalanul trécselhetnek.

godekker 2010.08.31. 09:17:42

ajánlom: araz.hu
jobb, mint bármelyik említett

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.08.31. 09:27:35

@almeer: tán azért, mert az ismert, legjobb helyekre mentek enni...
Tény, hogy még a legolcsóbb hely sem megengedhető egy irodista számára, de mondjuk ennek viszont valahogy így kéne működnie. Remélhetőleg majd eljön az az idő, amikor egy átlag irodista, ha nem is a sokezres, de az 1500-2000 ft-os ebédeket megengedheti magának.

Szpájk 2010.08.31. 09:33:24

Mintha az utóbbi pár évtől kezdve napjainkig a különböző médiák kicsit túl sokat foglalkoznának a zabálással, ami pedig csak egy állomása az anyagcserének.

muskotály küvé 2010.08.31. 09:43:46

Úgy látom, sokan félreértik egy dolgokat.
Biztos vagyok benne, hogy egy átlagos irodai dolgozó megengedheti magának, hogy 1-2 havonta egyszer 5-7 ezer forintért ebédeljen - ha érdekli a dolog. Ha nem érdekli, akkor másra fogja költeni a pénzét.
Ez a poszt azoknak szól, akik egyszer-egyszer szívesen benéznek egy nívósabb étterembe, akkor is, ha minden nap nem engedhetnék meg maguknak sem anyagilag, sem a hosszabb ebédidő - nekik szerettük volna leírni, hogy mi volt a mi tapasztalatunk ezeken a helyeken. A hétköznapok 90%-át mi is a legegyszerűbb módon próbáljuk (vagyunk kénytelenek) elintézni, de néha jól esik "kimenni" valahová.
Hozzáteszem, eredetileg több alacsonyabb árfekvésű helyet céloztunk, de különböző okok miatt (pl. nyári szünetet tartottak) most így jött össze. De mindjárt átírom a címet.

muskotály küvé 2010.08.31. 09:46:24

@Zico: én kérek elnézést, de a köcsögözés nem objektív bírálat.
A Mákban mi kifejezetten pöpec (=minőségi alapanyag, idő- és munkaigényes technológiák, jó kreációk)kajákat ettünk, a hangulat kellően de nem túlzóan laza, ezért szerintem vitathatatlan 9 pont; az ár-érték arányt számold ki magad.

Szpájk 2010.08.31. 09:47:35

@Before: Hát már egy olyat szívesen olvasnék(a végbélnyílás tágulási együtthatóit figyelembe véve), nem csak mindig a kajálást, meg a milyen étel ez itt az ebben az étteremben típusúakat.
Írni viszont semmi tehetségem sajna.
Bár lehet, hogy egyáltalán nem sajna.

Zico 2010.08.31. 09:59:02

@AG 2.0: Bírom a kritikát:-)))
@muskotály küvé: már csak ismételném magam - azért meg kár lenne:),

stopper 2010.08.31. 09:59:49

@hierba: jó MEGINT? lehet, hogy adok neki még egy esélyt....

ehran 2010.08.31. 10:14:22

@Zico: Bocs, de tényleg nem érted, hogy lehet úgy is kritizálni, hogy "ez egy rossz írás, modoros, teli technikai hibával" és úgy is, hogy "primitív gasztroköcsögök vagytok", és a kettő közt van némi különbség? Az egyik elfogadható, és elgondolkoztató, a másik szimpla taplóság, és tuti csak ellenséges reakciót vált ki, de semmi tanító jelleggel nem rendelkezik. Csak ennyit próbálj felfogni a mondandómból. Előtted azért voltak páran, akik kulturált keretek közt is meg bírták fogalmazni a negatív véleményüket, azon érdemes elgondolkozni. A tiéden nem.

A Mák:
Minőség: kiváló;
Ebédmenü: nincs;
Idő: belefértünk;
Mennyiség: ezt írtam:"választék és az adagok mérete ellen nem lehet kifogás" - de ha gondolod, segítek értelmezni ;)
Ár/érték: szerintem a fentiek fényében teljesen rendben van.
Ugye, hogy ugye.

A "hajszálnyival rusztikusabbat" is másodszor célzod nekem, pedig ilyet én nem írtam; de kössünk alkut: én megtanulok enni, ha Te megtanulsz olvasni. ;)
Amúgy ja, tényleg bátran minősítettelek bunkónak (a második hozzád intézett szösszenetben, az elsőben csak jóindulatúan érdeklődtem felőled, ha emlékszel ;)), miután te mindjárt köcsögözéssel nyitottál, de látom, azóta sem térsz magadhoz a helyzeten; na melyikünk a sértődős? :) Ja, és ha nyilvánosan, a köz előtt hozzászólsz valamihez, akkor viseld csak el a kritikát, és tanulj belőle! ;)

ehran 2010.08.31. 10:20:00

@mf_laca: Jogos, tényleg szerencsésebb lett volna árkategóriák szerint, de tényleg nem gondoltuk, hogy ez "mindennapos ebédajánlatként" fog lecsapódni az emberekben, tényleg rossz volt a címválasztás.

redcode 2010.08.31. 10:28:22

"Három fogás ára: 6-8 ezer Ft" - ez lenne az "irodistaebéd"?
Wow :) Azt hiszem másik munkahelyet kell keresnem.

Gábor a Jobbszélső 2010.08.31. 10:44:31

huhhhhú....

Munkahelyemen 420Ft a menü, ez leves és valami második fogás. Finom szokott lenni, és nem is kevés. No emellé néha eszek sütit, amit helyben sütnek, vagy rétest ami szintén helyben készül és nagyon finom. Ez 150Ft-al megemeli a cehhet. Sokszor a reggelit is itt fogyasztom, ami 2tojásos sajtos rántotta +1 zsemle 210Ft áron. Szóda mindíg ingyen.
No hát ez fér bele egy vidéki multinál az alulfizetett minőségbiztosítási technikus fizetésébe. Soha rosszabbat.... Akik 3 műszakban görnyednek ugyanitt a soron, azoknak nincs is erre lehetőségük (nem az ár, hanem a szünetbeosztás miatt) ők sajnos csak a hozott vagy helyben vett szendóval olthatják éhségük.

Metál -e a bimetál? 2010.08.31. 10:53:45

a hónap magasan LEGGYENGÉBB és LEGBICSKANYITOGATÓBB indexes cikke, pedig őrülten erős a mezőny...

Szelid sunmalac 2010.08.31. 10:53:57

Irodista ebed 6000-ert naponta? Megis melyik irodista az? En mazlista vagyok, mert 1600 egy hetre az ebed, ami ket vagy haromfogasos, de napi negy menubol valaszthatok es mindig kozepjo vagy afolott. De mondok megvalamit. Ingolstadtban az Audi ettermeben friss steakek, 25-30 fele kaja, salatabar, fagyizo, kavezo, sutemenyek, friss peksutemenyek vannak amiket a pincer hoz ki. Haromfogasos ebed kaveval egy fore 13 euro volt. Aztan nezzuk meg mennyit keres ott egy alkalmazott, meg mennyit itt egy irodista.

csincsilla72 2010.08.31. 10:54:29

Kedves szerzők!

Őszinte sajnálatom az Index főcím miatt. Teletálas-gastroyalos-mekis-lidlipárizsis olvasók, ajvé...... Akinek megfelel az is, egye azt. Nekem nem, és étteremre sem nagyon futja, így inkább főzök.
A cikk jó nagyon, hasznos. Azért szülinapokra, jeles alkalmakra eljutunk jobb helyekre is:-)

soxar 2010.08.31. 11:00:33

Promó az egész. Valamiből meg kell élni a (zs)index-nek is...

ehran 2010.08.31. 11:08:32

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Még nincs 100 hozzászólás sem, nem olyan nagy kaland átfutni (vagy akár a bevezetőt), ha megteszed, láthatod, hogy mi sem ezt esszük minden nap, de még csak nem is ajánljuk hétköznapokra, ezt a - valóban szerencsétlen - címválasztás sugallja, de most már késő lenne átírni. Egész egyszerűen nyaralás helyett idén csak elugrottunk, pár, többfelől erősen ajánlott helyre kipróbálni, mit tudnak délidőben, és ez volt a tapasztalatunk. Ennyi, nem kell túlragozni, ma én is paradicsomsalátát ebédelek saját termésből, annyiba fog kerülni a teljes ebédem, mint amennyibe a rácsepegtetett olaj. Mondj ennél olcsóbbat! :)

csincsilla72 2010.08.31. 11:12:19

@ehran: Ne viccelj, főzni már nem fognak. Eszükbe sem jut, hogy ha mindennap viszi a kis ebédkéjét, akkor havi egyszer simán beleférne egy jobb ebéd is. De sokkal egyszerűbb kiakadni, hogy nahát, mit képzelnek ezek, ki vagyok én, hogy ennyit keressek... A szövegértelmezés pedig sokaknál gond. A jelek szerint az irodistáknál is.

soxar 2010.08.31. 11:19:26

Már lassan 10 éve ebédelek a Belvárosban. Lehel tér, Nyugati PU, Szabadság tér, Bazilika, Deák tér és ezek vonzáskörzete. A sok éves átlagom 900-1000Ft/ebéd, ami "csésze" leves + hús + köret + süti/édesség + 2-3dl üdítő. Megtehetném, hogy emeljem az árszintet, de minek, ha ennyiből is rendes, "főtt" kaját ehetek és nem pedig hasfájós junk-food-ot... A cikkben említett helyek nem tartoznak a mindennapi irodista ebédlehetőségei közé, sem a ráfordítható árat, sem pedig az időt tekintve.

soxar 2010.08.31. 11:21:45

...tehát a cím nagyon félrevezető, nincs összefüggésben a cikk tartalmával.

Motyóbábi 2010.08.31. 11:50:43

Ne sajnáljuk szerencsétlen kockábazárt rabszolgáktól a drága ebédet! Az Ő világuk a legszörnyűbb... Irdatlan méretű irodaházakban bolyongó apróhalak, akiket mindenki megrugdoshat, mert a hierarchia olyan fontos náluk, hogy a takarítót pl. már észre sem illik venni. Felfelé mosolyogni kell, lefelé taposni, és mindeközben elhinni azt, hogy irrrrtózatosan menő állásod van barátom, hiszen manager vagy! :D Az egész életük percekre be van osztva, és nem térhetnek el a napi parancsoktól, mert akkor a mögöttük álló kolléga ugrik a helyükre hirtelen. Szánalmas világ, de nyilván szükség van rájuk...Én megszavaznék nekik napi 6-7000 ft kajapénzt is, ha tehetném! Adnék hozzá másfél óra kényelmes kajaidőt, hogy legalább egy kicsit leengedhessenek szerencsétlenek, ne kelljen 40 éves korukra gyomorfekéllyel, idegbajjal és egyéb nyalánkságokkal küzdeniük!

Motyóbábi 2010.08.31. 12:03:33

A cikket úgy olvastam, hogy végig elhittem, hogy lesz tovább is. Nekem ez csak az első rész, amiben felülről kezdik...Ha így van, akkor várom a folytatást. Ha nem, akkor én sem értem. :)

(dárga Dobcsányiné, aki beleverted a fejünkbe, hogy "Ha"-val nem kezdünk mondatot!)

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.08.31. 12:03:51

Irodában dolgozó személyként magam is úgy gondolom, hogy napi szinten ezen helyek nem nagyon mondhatóak irodista étkezdéknek.

A Goldban már én is jártam többször is, de havonta maximum egyszer vagy kétszer. Az étel jó, de személy szerint a cicomázást a nevekben és az étel tányéron való elhelyezésében feleslegesnek tartom. Sőt, még a 3 fogásért az 1600Ft-ot is elfogadhatónak mondanám, ha legalább lenne ingyenszóda, és ha a desszertek nem csak két harapásnyiak lennének. Mindezek ellenére még biztosan meg fogok ott fordulni.

A céges kajáldában sajnos nem lehet mindig ételnek nevezni azt, amiből választani lehet. Pláne nem, hogy egy főételt nehéz találni 700Ft alatt. A menü ugyan ennyibe kerül, de ott nagyon ritkán találnak olyan kombinációt, amit én is szívesen elfogyasztanék.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.08.31. 12:06:09

@muskotály küvé: Egy kicsit csalódott vagyok, mert szívesen olvastam volna még valamit az "illegális vietnámi gyorsbüféről", meg néhány kínai kajáldáról. :)

soxar 2010.08.31. 12:20:56

@RaveAir: Kedves RaveAir,
A mi ceges kajaldank nagyon is jo, nagyon is jo aron, csak not-open4public. Ami nekunk jo (nincs tomeg), de a konyhasoknak nem (nincs annyival tobb penz). Viszont jo kimenni az epuletbol, setalni, lazulni es enni mashol, ha nem is "anyuka-foztje" a kinalat... 1200-bol akkor is lehet enni rendesen, nem csak "itteszi-elviszi" kajakat.
Amugy tenyleg johetne a folytatas is!

tüzi 2010.08.31. 12:58:05

És amiről még nem esett szó, az az ételek frissessége. Legtöbb ebédelő és néha komolyabb étterem is mirelit készételből dolgozik. Tehát, ha valahol azt látjuk, hogy:

Sajttal töltött csirkemell rántva
Brokkolis-sajtos csirkemell rántva
Rántott töltött palcsinta
Cordon bleu
Töltött gombafejek rántva
Steak burgonya
és más rántottságok
vagy a pultban látunk porból készült pürét
instant gyümölcslevest, stb. kezdjünk gyanakodni! Persze vannak kivételek.

Tisztelt cikkíró!
A fenti hozzászólások figyelembevételével, szívesen látnánk egy újabb összefoglalót irodista menükre akár krt-on kívül, akár belül. És ha ehhez még térkép is társul, azt hiszem, sokan hálásak lennénk.
Köszönjük előre is!

muskotály küvé 2010.08.31. 13:51:40

@RaveAir: nem akarok rosszat nekik, ezért eladófélben lévő vietnami bodegákról nem írok :)

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.08.31. 14:14:05

@soxar: Bocs, én most kifejezetten arra a munkahelyi kajáldára gondoltam, ahol én is dolgozom. Voltam már más üzemi étkezdében, ahol fényévekkel jobb minőségű és ár/érték viszonylatban kedvezőbb ételeket lehetett kapni.

Aron M 2010.08.31. 14:50:49

csatlakozom az előttem szólókhoz.

vajmi kevés irodistának akad napi nyamvadt 5-7 ezer forintja elkajálgatni szép nyugisan.

úgyhogy jó lenne VALÓDI irodista ebédekről is hallani.

SIBOY 2010.08.31. 19:05:17

A Manuel delikátbisztóban nekem nagyon jó tapasztalataim vannak, mindig nagyon finomak az ételek, és kedves a kiszolgálás.
900 Ft egy főétel, 400 egy előétel ill. desszert. A 2 fogásos 1200, a 3 1400.
Ajánlom mindenkinek!
Weboldalt nem találtam, DE rajta vannak a Facebook-on!
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/ManueL-DelicatBistro/133320903352257?ref=ts

muskotály küvé 2010.08.31. 19:38:37

@Hepci: a Borssóban voltunk; mivel nem volt ebédmenü, inkább nem róluk írunk legközelebb :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 00:19:56

@muskotály küvé: megszüntették az ebédmenüt? Van egy-két olyan hely is, ahol azzal trükköznek, hogy megérkezik az ember időben, de a menü "elfogyott"...

muskotály küvé 2010.09.01. 08:59:37

@Hepci: itt állítólag elfogyott. Pontosabban a hetimenü fogyott el, a napival nem tudom mi történt aznap. A weboldaluk szerint pl. ma is van napi menü. Menj el és nézd meg :)

muskotály küvé 2010.09.01. 09:02:36

@RaveAir: az én munkahelyemen is hasonló a helyzet :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 10:45:48

@muskotály küvé: a legbájosabb az volt eddig, ahol elmondtam, hogy a menüben (is) szereplő, "elfogyott" krémlevesért hajlandó vagyok kifizetni az a la carte árat. Erre "körülnéztek" a konyhában és valamiképp "találtak" még belőle. :)

muskotály küvé 2010.09.01. 13:27:09

Gold Bisztró menüár mai tapasztalatok alapján update-elve

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.01. 14:44:00

@muskotály küvé: már nem emlékszem a konkrét levesre, csak a szituációra. A hely nevét fedje jótékony homály...
Gold: most megyünk éppen. Eléggé ingadozik a kaja, szerintem. A húsok egy része nem korrekten van előkészítve (sous vide), aminek kompenzálására (?) aztán agyonsütik, bár az illat nehezen fedhető el. A desszert meg egyszer qrva jó, máskor semmi íze, max. szép. A levesnél meg bevezették az ascoti kalap tányérokat, a korábbi decens ibrik helyett. Szóval, nem nagyon tetszik, de édesapám a választék híve és az ott a legnagyobb, a "nyers" húsokat (Olimpia, lol) meg nem nagyon bírja.

hierba 2010.09.01. 22:07:21

@Hepci: Megkérdezhetném hogyan kell korrekten előkészíteni szerinted a sous vide húsokat?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 09:16:05

@hierba: meg, persze, de nem tudok válaszolni. :)
A fogyasztó szempontjából az lenne a dolog lényege, hogy ne jelenjen meg intenzíven az a karamelles ízvilág és fülledt, néha szinte romlott húst sejtető illat, amit pl. a Gold rostélyosaiban - váltakozó erősséggel - mindig érzek. Ezen "zamat" és illat megjelenése nyilván a kezelési hőfok és időtartam függvénye.
Ha netán ott dolgozol, kérj tanácsot olyantól, aki jobban csinálja. :)

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.09.02. 09:53:21

Tegnap én is jártam a Goldban. Első fogásnak tyúkhúslevest kértem, mivel egy kicsit fájt a torkom, és gondoltam ez majd jót tesz neki. Ezzel nem is volt gond. Viszont meglepett, hogy milyen nagy UFO (kalap) tányérban hozták ki. Sajnos nem volt túl nagy adag, és végig lehetett érezni valami furcsa mellékízt, amit nem tudtam hová tenni. Mindenesetre nem volt rossz...

A főétellel nem akadt semmi problémám. Saját választásom volt, hogy kéksajtos szószos ételt kértem, ezért az illatáért csak magamat okolhattam. Az íze teljesen rendben volt. A húson volt egy pici szén, de az különösen jól esett. Szeretem, ha inkább kicsit égettebb a hús (vagy annak külseje), és nem marad nyers.

Desszertnek somlóit kértem, ami szintén UFO/kalap tányérban jött. Az egész nagyjából két evőkanálnyi mennyiség volt. Maga a desszert elég finom volt, de a tejszínhab ízével nem voltam teljesen elégedett.

muskotály küvé 2010.09.02. 10:05:35

@Hepci: @RaveAir: én tegnap pont rostélyost ettem, az enyém jó volt, nem éreztem ízhibát. A tányérok tényleg újak. (Ha a régi tányérokkal a régi menüár is maradhatott volna, inkább én is arra szavaztam volna :) )

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 10:40:55

@muskotály küvé: na, tegnap összehozhattunk volna egy közös ebédet a Goldban itt páran.
Én krumplikrémlevest ettem, jó volt. Utána a kacsamell szintén, az adag miniatűr. A szüleim rostélyost, az adag rendben, az általam fentebb emlegetett mellékíz ezúttal minimális. A somlói meg szintén jó és mütyüri.
Összességében az új csapat a tevékenységük kezdeti időszakához képest a minőséget javította, a mennyiséget csökkentette, az árat növelte.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.09.02. 11:15:23

@muskotály küvé: mostmár elő merek bújni:-D

Képzeld, amikor feltetted ezt a bejegyzést, akkor rögtön írtam egy poénos kommentet, elsőnek (!), de kitöröltem, mert valaki már többször az orromra koppintott, hogy ne fossam annyit a szót.....:-)
Isteni szerencse......köszi Benikuty:-))

Együttérzéssel olvastam a napokban a kommenteket.
Én is hoztam le pár "élményriportot", dem étteremkritika szándékkal. Viszont az egyik helyen, két nap múlva, valami pocsék kaját és kiszolgálást kaptunk, szóvá is tettem, a pincérek nagy ívben tojtak rá.
Én rossz kritikát nem szívesen hozok le, mert mit tudom én....., de mi van ha Te elmész oda, a 100-ból kifogod az egy pocsék alkalmat, ami velem is megtörtént, és azt gondolod, hogy jól megszivatott ez blogger, biztosan csak "fizettek neki a reklámért".

muskotály küvé 2010.09.02. 14:51:17

@Hepci: "Összességében az új csapat a tevékenységük kezdeti időszakához képest a minőséget javította, a mennyiséget csökkentette, az árat növelte." - találó összefoglaló. Szólj, ha máskor is ezen a környéken ebédelsz, hátha tudnék csatlakozni.

muskotály küvé 2010.09.02. 14:53:57

@nemvagyokmesterszakacs: van a (jogos/alaptalan) kritika, és vannak az unatkozó, önelégült, felületes tökfejek :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 18:14:04

@muskotály küvé: jó, csak ritkán tervezek túlzottan (néhány óránál hosszabb távon) előre ebédügyben. A Goldba mostanában az öregeimmel járok, magamban szinte soha, vagyis jóval kevesebbszer megyek, mint TLajos időszakában.

Zuzuka 2010.09.03. 10:24:33

Ó, mi volt itt?:)
én vidéki lány vagyok,
hozzászólni nem tudok,
de hasznos volt a kalauzolás, ha a nagyfaluban járok,legalább tudom, hogy merre, mit, és mennyiért.

Benikuty 2010.09.07. 18:38:04

Isteni szerencse......köszi Benikuty:-))
Ne kóstolgasson unatkozó asszonyság. Ha kérhetem.

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.09.07. 22:03:47

Így legyen lottó ötösöm, hogy itt folytatja.(lol)
Ugyebár enyém az utolsó szó.

muskotály küvé 2010.09.08. 13:56:35

@nemvagyokmesterszakacs: @Benikuty: itt nyugodtan kommunikálhattok egymással, engem nem zavar :)

Benikuty 2010.09.08. 18:49:49

@muskotály küvé: kösz főnök, úr vagy, de nem élek a lehetőséggel:)

Benikuty 2010.09.10. 18:32:47

@nemvagyokmesterszakacs: :)
@muskotály küvé: ugye számíthatunk a beteljesülés részleteinek leírására?
Hogy én mekkora dög vagyok!

Hans Castorp 2010.09.11. 15:05:46

@muskotály küvé: de nem is értem, nem benne van az elején, hogy

"első néhány alkalommal a legjobbnak gondolt, legdivatosabb és legtrendibb, gyakori ottebédelésre árfekvésük miatt inkább csak főosztályvezetőtől felfelé ajánlott helyekből válogattunk..."?

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.09.12. 18:09:11

@muskotály küvé: felmerült egy kérdés a dijoni mustárral kapcsolatban az oldalamon a "két rakott krumpli egy eset" bejegyzésemnél. Kíváncsiak lennénk a véleményedre.

muskotály küvé 2010.09.14. 09:54:08

@nemvagyokmesterszakacs: a hétvégén nem voltam netközelben, de majd benézek :)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.09.17. 02:20:21

@muskotály küvé: nem azért, hogy benézz hozzám, de keveset hallok felőled, mostmár úgyis letettünk a dijoni mustár rejtély megoldásáról:-)). Aratás?:-D

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.09.21. 23:20:35

@muskotály küvé: zöldségfélék virágzata után kutattam a neten, és kiadta az oldaladat egy "feladványra". Nagyon furi a kutyusod, gondolom a saját házikedvenc van a képeden:-)

A mustámag rejtély egyenlőre az is marad, tudok a konkrét válasz nélkül élni:-), de annyira hihetetlen, és nem is indokolt, hogy Dijon környékén egyáltalán ne termesszenek mustármagot.

Majd, még beszélünk:-))

muskotály küvé 2010.09.22. 16:32:40

@nemvagyokmesterszakacs: ha jól emlékszem, egy képen van kutya - az mudi volt, sajnos elpusztult, de van helyette másik mudi :)

nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.09.28. 20:10:07

@muskotály küvé: ne nevess, a karalábé virágát kerestem a neten, amikor látom, hogy a google ajánl nekem egy bejegyzést Tőled.

Kaptam rajta:-))palánta nevelésről volt szó benne, és egy édes, fekete kutyus, mostmár tudom, hogy mudi, mosolygott rajta.
Örülök, hogy van új mudi, illik hozzád.
Tudod, az emberek okkal választanak maguknak kutyafajtát:-))

muskotály küvé 2010.09.30. 18:41:49

@nemvagyokmesterszakacs: szegény kutyák, nekik erre nincs lehetőségük :)

hierba 2010.11.05. 20:15:19

A Goldból,távozott a shéf vele együtt a személyzet,azt hiszem a városmajor utcában lesznek megtalálhatóak Hold bisztró név alatt futó helyen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.06. 01:33:47

@hierba: akkor kíváncsiskodom, ha már Te is megkérdeztél korábban... :)
(1) Hol van/lesz a Hold? (egyébként tetszik a Gold után, esetleg a Golb vagy Golf is megfontolható opció lenne...)
(2) Ki lesz az új séf a Goldban?
(3) Ex-Gold csapattag-e vagy?

muskotály küvé 2010.11.08. 09:57:29

@Hepci: akkor ezért nem voltak nyitva a múlt héten...

Én meg azt láttam, kinyitott a Maligán. Tudsz róla valamit?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.09. 00:19:44

@muskotály küvé: csak annyit, hogy a Gold volt szakácsa (Lajos helyettese) az új próbálkozó, augusztus végén nyitott ki. Nagy-nagy elszántságra és szinte csodára lesz szüksége szerintem.
Pár hete megálltam ott dunakanyari peca után este, azt láttam kiírva, hogy akciósan 1100 forintért adnak háromfogásos menüt egész nap (délben és este vannak nyitva 3-3 órát, munkanapokon).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.09. 16:19:44

@muskotály küvé: igen, a Tibi. Bár én csak arcról ismertem.

muskotály küvé 2010.11.09. 16:32:11

@Hepci: én is, sőt, inkább csak névről; mindenesetre egy darabig jól álcázta Lajos elmentét. Kár, hogy nekem annyira kiesik a Maligán, szívesen kipróbálnám...

Benikuty 2010.11.09. 20:42:04

@muskotály küvé:
@Hepci: én is kíváncsi lennék. Jövő hét második felében egy ebéd? Már, ha Gábor Neked nem kínos...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 16:26:04

@Benikuty: mire gondolsz [kínos], a társaságra vagy a helyre?
Mondjuk jobban örültem volna, ha addig jöttök, amíg a Kachnics Pista volt a séf...
Meggondolom. Amikor múltkor megálltam ott nézelődni, enyhén rosszul lettem, de nem kizárt, más miatt volt.

muskotály küvé 2010.11.10. 16:37:54

@Hepci: mentségemre szóljon, meg akartam nézni a Pistát, de mire eljutottam (nyár), bezártatok.

Benikuty 2010.11.10. 18:33:15

@Hepci: ma nap közben, amikor oda-vissza villamosoztam a bank és a biztosító közt, azon gondolkoztam, talán rossz ötlet volt, a hely miatt.
Gondoljátok meg, nekem szerda, csütörtök, péntek dél jó.
@muskotály küvé: nincs kedved Albertet meginvitálni?

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 20:40:06

@Benikuty: szólj(atok), ha van valami konkrétum, de lehetőleg direktben, nem követek a Radaron mindent. Ha nem ütközik létfontosságú eseménnyel (pl. horgászat), eljövök.