„Illés bácsi” cukrászdája Gödöllőn, a központtól a 30-as úton Máriabesnyő felé haladva található, kissé ferde „CUKRÁSZDA” felirat jelzi a pontos helyet.
Beléptünket meghallva, a hátsó ajtót takaró függönyt félrehúzva nemsokára megjelenik Illés bácsi – ilyenkor, télvíz idején nagykabátban, mert hát a helyiségben inkább a mediterrán, mint a trópusi tél viszonyai uralkodnak.
A franciakrémes alsó része valószerűtlenül sárga. Íze és állaga alapján egyértelműen nem sűrítőanyag és víz jelenti a bázisát, hanem rengeteg tojás. Nem lágy, tejes ízű és nem is keményítős-zselés jellegű, hanem a tojás dominál benne, az ember egész száját betölti. A tejszínhabréteg rendes, azaz nem növényi eredetű, és nem is habszifonnal túlhabosított. A teteje a szokásos cukormázas tészta helyett csak kakaóporral van megszórva – szerintem jobb így, a két édes rétegre nem hiányzik egy még édesebb.
Bár vanillincukorral készül, és előfordult, hogy a talptészta kissé állott lisztből sülhetett, ezért csak 6 pont - de számomra így is az egyik legjobb krémes.