HTML

Földszint

Itt már van fény, és innen tudunk elrugaszkodni. Itt terem majdnem minden, amit szeretünk.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

21 (1) 21 magyar vendéglő (1) alapanyag (4) amandine (1) ánizsmenta (1) antikváriumgyümölcsei (2) aranygaluska (1) arcadebistro (1) artajo (1) articsóka (1) baldasztis (1) balija (1) bámia (1) barnaillés (1) baudrilli (1) bazsalikom (1) befőzés (1) bockbisztró (1) bor (2) borkonyha (1) brokkoli (1) budweiser (1) burgonya (1) chili (2) chodovar (1) costes (2) csalogány26 (1) csehország (1) csicsóka (1) csite (1) csombor (1) cukkini (1) culinaris (1) cutrera (1) dosa (1) ecet (1) egyéb (1) fazakas (1) fűszernövények (1) galambgomba (1) gasztro (14) gödöllő (3) goldbisztro (1) góliát (1) gomba (1) granditalia (1) gyom (1) habanero (1) hentes (1) horváthmihálytéricukrászda (1) igazioliva (1) ipsa (1) irodistaebéd (3) isztria (6) jeszenszkyárpád (1) júdásfüle (1) kambiz (1) karalábé (1) kercaszomor (1) kert (13) ketchup (1) krémes (4) laci!konyha! (1) lecsó (1) litauszkizsolt (1) mákbistro (1) mandulafenyő (1) manuel delicatbistro (1) marosvásárhely (1) matosevic (1) mediterrán (1) montenegro gurman (1) mulcsolás (1) muskotályzsálya (1) naszvad (1) okra (1) olimpia (2) olíva (1) olívaolaj (2) onyx (1) őzláb (1) padlizsán (1) palánta (2) paprika (2) paradicsom (6) patisszon (1) patiszon (1) pénzügyőr sporttelep (1) pesti disznó (1) pest buda (1) petry (1) philippe a belga (1) pianogrillo (1) pilsner urquell (1) platan (1) porter (1) rozmaring (1) salátafőzelék (1) solier (1) sörtúra (1) spazio (1) szarvasgomba (1) tarack (1) téliszalámi (1) teszt (1) tomatillo (1) trombitagomba (1) u26 (1) utazás (1) vale de lobos (1) wangmester (1) zeller (1) zöldség (3) Címkefelhő

2010.06.25. 08:00 muskotály küvé

Egy jó ketchup

 

Amióta egyszer vettem, mindig ilyet veszek: bár semmilyen minőségi plecsnit nem visel, magyar termék létére az összes általam ismert márkát simán veri. Egyszerű, tiszta, egyenes, harmonikus íz, természetes sűrűség, mintha maga csinálná az ember.

A biotermékeknek megvan az a kétségtelen előnyük, hogy a szokásos adalékanyagok nagy részét mellőzni, és a kívánt ízt, állagot, színt az alapanyagokból összehozni kénytelenek. Az élelmiszereknél használt bio-alapanyagok is valószínűleg csak bizonyos minőségi szint felett érhetőek el: én még nem nem láttam bio répacukrot vagy bio "ételecet"-et. Valahogy vonzóak az ilyen (lenti kép) frappáns összetevő-listák; persze mindettől még lehetne ez a ketchup akár rossz is, de jó.
(A termék bioboltokban kapható, de a budaörsi TESCO-ban is láttam; a Százados úton lévő "wellnessdiszkont"-ban 500 Ft körül van egy üveg.)

Címkék: gasztro alapanyag ketchup

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://foldszint.blog.hu/api/trackback/id/tr902101054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.06.27. 15:46:57

a spárban is kapható néha. én is vettem párszor ezt a fajtát és tényleg nagyon jó, de az én ízlésemhez közelebb áll a heinz így inkább azt használom mostanság.
érdekes, hogy a kedvenc ketchup kiválasztása milyen nüansznyi eltéreseken múlhat. nálam legalább is az édes-savanyú-fűszeres kényes aránya határozza meg a favoritot...

muskotály küvé 2010.07.08. 01:10:28

Szia Toma,
Lesz idén saját alapanyag :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.07.13. 21:33:39

Nahát, és a régi jó bolgár ketchup abban a jellegzetes üvegben, azzal a jellegzetes címkével, az semmi!? :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2010.07.14. 13:40:49

@muskotály küvé: szerintem '90 környékén teljesen eltűnt, legalábbis én azóta nem találkoztam vele. Gondolom, Bulgáriában fellelhető.
Nagyon szerettem, intenzív paradicsomos és balkáni fűszeres ízvilága volt.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.07.14. 16:08:19

a bolgár ketchupot én is nagyon szerettem. anno, csak azt vettem:)
sajnos elsodorták az osztrákból, szürkeimportból kartonszám behozott félix meg társai ketchupok...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.07.14. 16:12:12

@muskotály küvé: lesz alapanyag:) bár sajnos a góliátok valami miatt nem fejlődnek. alig nőttek meg a palánták egy méteresre és a termésük is nagyon kevés. a többiek viszont már roskadoznak, és lassan érni is kezdenek:)

Hans Castorp 2010.07.15. 10:42:59

@Bombadil Toma: nálunk is kicsit késni fog a Góliát (késve is ültettük ki, mondjuk).

muskotály küvé 2010.07.15. 12:06:05

@Bombadil Toma: @Hans Castorp: na egy hét után tegnap körülnéztem a kertben: húszcentis gyom, kókadozó paprika, padlizsán, stb.... A paradicsom kezd nőni, de nálunk is le van lassulva. Július végén már szokott lenni érett, most szerintem csak később lesz.
Cukkiniből persze nőtt három hatalmas, mennek a komposztra (szerencsére volt egy kicsi, azt megsütöttem vacsorára).
Meg kezd nőni a Jalapeno paprika is, este azt is megkóstolom